MEYER TURUN TELAKALLA LUONTO ON LÄSNÄ

Press release 8.1.2024

Meyer Turku valmistaa Turun telakalla maailman suurimpia ja edistyksellisimpiä risteilyaluksia. Telakalla työskentelee päivittäin tuhansia ihmisiä ja se on merkittävä työllistäjä alueella. Osana Meyer Turun vastuullisuusohjelmaa telakka-aluetta on haluttu kehittää viihtyisämmäksi ja ympäristöltään monimuotoisemmaksi. Sattumalta alueelta löytyi hiljattain uhanalaisia kasvilajeja, jotka yhteistyössä Lassila & Tikanojan Kiinteistöhuollon ja Viherpalveluiden sekä Turun kaupungin kanssa saatiin suojeltua ja turvattua. Nyt telakka-alueen parkkipaikan vieressä sijaitsee raivaamalla ennallistettu ja entistä elinvoimaisempi katajaketo.

Suuri telakka-alue Turussa pitää sisällään valtavan määrän teollisuutta, koneita ja ihmisiä. 120 hehtaalle mahtuu myös luonnonympäristöjä, kuten nyt ennallistettu katajaketo. Yhteistyössä paikallisen mehiläisfarmarin kanssa alueelle on myös perustettu mehiläispesiä, joista tuotetaan Meyer Turun omaa nimikkohunajaa.

Työntekijät ja asiakkaat ovat ottaneet innostuneena vastaan telakan biodiversiteettiprojektit,  jossa ympäröivä luonto tehdään näkyväksi perinteisessä telakka- ja laivanrakennusmiljöössä. ”Katajakedon ennallistaminen oli mielenkiintoinen ja erilainen projekti. On ollut mukavaa huomata, että se on herättänyt kiinnostusta ympäri telakkaa ja jopa porttien ulkopuolella. Keto ja mehiläispesät ovat toimineet hyvänä ensiaskeleena tuomassa vastuullisuusasioita lähemmäs telakkalaisten arkea. Tätä työtä jatketaan edelleen muissa projekteissa”, kertoo projektikoordinaattori Maria Hurskainen Meyer Turusta.

Tavoitteena mittavat energiansäästöt

Meyer Turku haluaa profiloitua tulevaisuuden telakkana, joka yhdessä kumppaniverkoston kanssa pyrkii toteuttamaan vihreää siirtymää ja tulemaan hiilineutraaliksi vuonna 2030. Osana tätä tavoitetta Meyer Turku aloitti keväällä 2023 yhteistyön Lassila & Tikanojan energiapalvelujen kanssa. Telakan tavoitteena on 7,5 %:n energiansäästö vuoden 2025 loppuun mennessä.

“On vastuullinen teko huomiselle huomioida suurten risteilyalusten rinnalla eliökuntamme moninaisuus – pölyttävät hyönteiset ja kasvillisuus. Lentäville hyönteisille pienilläkin niittyalueilla on iso merkitys, ne toimivat hienoina askelniittynä ja näin mahdollistamme kotoperäisen luonnon monimuotoisuuden”, toteaa L&T viherpalveluiden aluejohtaja Satu Sokkinen.

L&T:llä Meyer Turun asiakkuudesta vastaava asiakkuusjohtaja Fredrik Laurén kehuu Meyerin vastuullisuustekoja:

“Telakalla katsotaan vahvasti tulevaisuuteen ja mm. projektin kautta toteutetaan pienempiäkin hankkeita, jotka ovat konkreettisesti nähtävissä. ”

Hiljattain Meyer Turun telakalta valmistui maailman suurin risteilyalus Icon of the Seas, joka suuntasi kohti Karibiaa. Laivanrakennusteollisuus on Suomelle iso ylpeyden aihe ja erottautuminen globaalissa kilpailussa vaatii erikoistumista ja vastuullisia tekoja.

Tässä yhteistyössä L&T on mielellään mukana.

Alkuperäinen blogikirjoitus julkaistu L&T:n sivuilla.

Back to news